Anonyme Alkoholikere

Anonyme Alkoholikere
Man regner med at ca. 2 mio. mennesker verden over, vedligeholder deres ædruelighed ved regelmæssigt at deltage i møder i Anonyme Alkoholikere. På verdensplan eksisterer der ca. 150.000 AA møder og i Danmark alene er der ca. 300.

Følg linket til en artikel der mere udførligt beskriver: Hvad er Anonyme Alkoholikere

Anonyme Alkoholikere – et fællesskab af ædru alkoholikere
Mange tror fejlagtigt, at de i AA kun møder ”manden på bænken” og socialt belastede alkoholikere, men de fleste bruger Anonyme Alkoholikere til at vedligeholde en allerede etableret ædruelighed, og man møder således mennesker til AA møderne, der har både 1, 2 5 10 ja sågar 20 års ædruelighed.

Selvfølgelig er der også helt nyædru, og alkoholikere der kommer tilbage efter tilbagefald, men man kan altid regne med, at der sidder mange års ædruelighed omkring bordet ved møder i Anonyme Alkoholikere.

Anonyme Alkoholikere – et fællesskab for mennesker fra alle samfundslag
Til møderne i AA møder man både mænd og kvinder fra alle samfundslag dvs. lige fra håndværkere, sygeplejerske, ledere, direktører, arbejdsløse, studerende – medlemmerne i Anonyme Alkoholikere afspejler danskerne som de er flest.

Fortroligheden er vigtig i Anonyme Alkoholikere
Anonymiteten er et af de bærende elementer i AA. Det betyder, at der ikke foregår registrering af medlemmerne, man benytter ikke sit efternavn, og alle AA medlemmer lover hinanden fortrolighed.

Alkoholikere støtter hinanden
Anonyme Alkoholikere opstod fordi man erfarede, at alkoholikere kunne tale frit om ting, der er svære og smertefulde at tale med ”ikke alkoholikere” om. F. eks de svigt man begår som alkoholiker, hvordan man valgte flasken frem for ens nære og kære, og hvordan alkoholen førte til en fuldstændig besættelse at ens liv. Ting som er svære at forstå – men som de andre alkoholikere alle har prøvet selv.

I kolonnen til venstre under overskriften Selvhjælpsgrupper finder du et link til AA’s hjemmeside, hvor du kan finde et AA møde nær ved hvor du bor.

Artikel om Anonyme Alkoholikere

Læs om Minnesotabehandling

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: