Antabus – Hvordan virker antabus – Brugen af antabus

Antabus.

Antabus reagerer sammen med alkohol, således at man bliver syg såfremt man drikker alkohol, når man har taget antabus.

Antabus forhindrer nedbrydningen af alkohol i leveren, hvor stoffet acetaldehyd – som normalt nedbrydes i leveren, ophobes i kroppen og udløser en allergisk reaktion.

Hvordan virker antabus:

Indtager man alkohol, samtidig med man er på antabus medfører dette:

  • Hjertebanken
  • Forhøjet puls
  • Hovedpine
  • Anisgtsrødmen
  • Kvalme
  • Opkastning
  • Og i værste tilfælde blodtryksfald, kollaps og hjertestop

Antabus er ikke alkoholbehandling
undersøgelser viser, at antabus i sig selv ikke har nogen helbredende effekt på alkoholisme. Såfremt alkoholikeren selv ikke foretager de fornødne ændringer i livsstil og lærer at håndtere sin drikketrang, stopper alkoholikeren oftest behandling efter kort tid, og når han eller hun atter begynder at drikke alkohol, har alkoholikeren sjældent ændret sine drikkevaner, og han eller hun vil drikke alkohol på samme destruktive måde som inden antabusbehandlingen.

Antabus kan være en støtte i tidlig behandling
Brugen af antabus kan være hensigtsmæssig i en kort periode i den tidlige alkoholbehandling, og være med til at afværge alkoholindtag indtil alkoholikeren har tilegnet sig de første mestringsstrategier for ædruelighed. Men undersøgelser viser, at klienter som bruger antabus igennem en længere periode af deres alkoholbehandling har flere og voldsommere tilbagefald end klienter, der kun er i antabusbehandling i kortere tid.

Antabus og alkoholbehandling
Her er en interessant artikel om effekten af Antabus i alkoholbehandling som gennem forsøg viser at klienter i længerevarende antabusbehandling klarer sig dårligere end klinter, der ikke gjorde brug af antabus.

Antabus – bør altid administreres af andre, men ikke af alkoholikerens partner
Al erfaring viser, at ved brug af antabus, bør denne altid administreres af andre end alkoholikeren selv, og aldrig af ægtefælle eller partner, idet det skaber et usundt forhold, hvor partneren bliver den kontrollerende, og pludselig bliver den der påtager sig ansvaret for alkoholikerens helbredelse.

Antabus, sammenfatning
Modsat hvad mange alkoholikere og deres pårørende tror, så har antabus ingen virkning på alkoholisme på sigt. Det kan være fornuftigt i en kortere periode at benytte antabus, men kun såfremt det er kombineret med en egentlig alkoholbehandling.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: