Sundhedsstyrelsen anbefaler at vi drikker mindre alkohol

Sundhedsstyrelsen nedsætter genstandsgrænserne for alkoholindtagelse.

Hvor sundhedsstyrelsen tidligere anbefalede at danske mænd drak maksimalt 21 genstande om ugen og kvinder 14, har de nu sat deres anbefaling ned til 14 om ugen for mænd og 7 for kvinder. Samtidig anbefales gravide overhovedet ikke at indtage alkohol.

Alkoholskader ved for stort alkoholforbrug.
Hvis man overskrider de anbefalede genstandsgrænser, betyder det ikke at man nødvendigvis har udviklet hverken alkoholmisbrug eller alkoholisme, men man ved at et for stort alkoholforbrug medfører at man har en forøget risiko for alkoholrelaterede sygdomme f.eks. leverskader, forhøjet blodtryk, depression, impotens, blodpropper, kræft m.m.

Alkoholskader viser sig tidligere end antaget

Når man har nedsat genstandsgrænserne, er det fordi man videnskabeligt kan konstatere overhyppighed af ovennævnte sygdomme ved et mindre forbrug af alkohol end man tidligere antog.

Mere end 1 mio. danskere har et overforbrug af alkohol

Man ved at ca. 860.000 danskere drikker mere end de gamle genstandsgrænser på 14/21 – men der er endnu ikke lavet undersøgelser, der viser hvor mange der har et alkoholforbrug der overstiger de nye 7/14.

Men man går ud fra at det drejer sig om mere end 1 mio. danskere – eller mere end 25 % af danskere over 18 år.

Bliver de nye anbefalinger om alkoholforbrug respekteret?

Der er ingen tvivl om, at sundhedsstyrelsens nye anbefalinger bygger på grundige undersøgelser om alkoholens skadelige virkning – og er som sådan relevante og gode anbefalinger.

Men når så mange danskere drikker mere alkohol end anbefalet, er faren at det opfattes som atter et nyt råd i rækken om sundere levevis – og kun tiden vil vise, om danskerne er blevet immune over for flere råd om hvordan man bør leve.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: